top of page
plaagdierbestrijding

Plaagdier Preventie Nederland (PPN)

Gespecialiseerd in het voorkomen & bestrijden van plaagdieren in- en rondom bedrijfsgebouwen.

PPN werkt uitsluitend voor bedrijven en sinds een aantal jaar niet meer voor particulieren.

PPN ontzorgt haar klanten waar het gaat om de aanpak van plaagdieren. Om dit te realiseren werkt PPN vooral preventief, met duurzame oplossingen en nieuwe technologieën. PPN heeft een landelijke dekking met ervaren en gediplomeerde medewerkers verspreidt over heel Nederland.

 

Meer dan in de branche gebruikelijk is, leggen wij de nadruk op I.P.M. (Integrated Pest Management): door een combinatie van advies en frequente inspecties worden ongeregeldheden vroegtijdig gesignaleerd en kunnen problemen voorkomen worden. Daarbij wordt speciaal gelet op bouwkundige en hygiënische tekortkomingen. Zo doet PPN in veel gevallen aan plaagdierpreventie in plaats van plaagdierbestrijding. Voorkomen is beter dan bestrijden. IPM zorgt er tevens voor, dat het gebruik van milieubelastende bestrijdingsmiddelen, voor het bestrijden van plaagdieren, tot een minimum wordt beperkt.

 

PPN is in 2004 opgericht door Frank Swinkels. Inmiddels is hij ruim 28 jaar actief in de plaagdierbestrijdingsbranche. Naast de dagelijkse leiding over PPN is hij ook actief als bestuurslid van de NVPB (Nederlandse Vereniging voor Plaagdiermanagement Bedrijven) en als docent verbonden aan het KAD (Kennis Adviescentrum Dierplagen) en als examinator bij het CPMV (Certificeringsinstituut Plaagdierbeheersing, Milieu en Volksgezondheid). 

Kwaliteit & Veiligheid

PPN behaalde in 2016 het Keurmerk Plaagdier Management. Dit is de hoogst haalbare kwaliteitsnorm binnen de plaagdierbestrijdingsbranche. Slechts enkele bedrijven in Nederland zijn in het bezit van dit Keurmerk. PPN is sinds 2016 ook in het bezit van het VCA* certificaat. Vanaf 5 augustus 2022 is PPN gecertificeerd voor IPM-knaagdierbeheersing.

shutterstock_290908886.jpg

Last van plaagdieren in of rondom uw bedrijf?
PPN helpt u snel en vakkundig van uw probleem af!

PPN is lid van en/of aangesloten bij:

NVPB

PLAN

CEPA

KAD      

CPMV 

Nederlandse Vereniging van Plaagdiermanagement Bedrijven

Platform Plaagdierbeheersing Nederland

Confederation of European Pest Management Associates

Kennis Adviescentrum Dierplagen

Stichting Certificeringsinstituut Plaagdierbeheersing Milieu en Volksgezondheid

bottom of page