top of page

Innovatie

Plaagdier Preventie Nederland

De term “internet of things” is niet meer weg te denken in onze huidige maatschappij. Ook in de plaagdier-bestrijdingsbranche zal er in de toekomst het een en ander gaan veranderen. Slimme vangsystemen zijn 24/7 online en geven een signaal wanneer er muizen/ratten worden gevangen op een locatie. Inmiddels zijn er een aantal producten op de markt verschenen die goed functioneren. Deze producten zullen de komende jaren steeds verder worden verbeterd. Bovendien zijn deze producten nu nog ontzettend duur in aanschaf. PPN test alle producten die worden aangeboden en heeft inmiddels een 2-tal systemen uitgekozen waarmee gewerkt wordt. Deze beide systemen zijn inmiddels compatibel met het digitale logboek PPN-online. Onderzoek wijst overigens uit dat deze systemen slechts een hulpmiddel zijn in de plaagdierpreventie en -bestrijding.

Xignal Muizen - of Rattenklem

Innovatief in plaagdierbestrijding

De Xignal muizen/rattenklem is een digitale klem. Deze werkt niet via wifi maar is altijd bereikbaar via het nieuwe LoRa-netwerk van KPN. De Xignal-klemmen communiceren rechtstreeks via tablet of smartphone. De gebruiker krijgt een melding indien de klem dichtgeslagen is óf dichtgeslagen is met vangst. Daarnaast is de omgevingstemperatuur rondom de klem zichtbaar en wordt er een melding verstuurd als ze worden verplaatst. Alle Xignal-klemmen zijn aangesloten op het digitale rapportagesysteem PPN-online.  

Sinds juni 2016 is het nieuwe LoRa-netwerk van KPN in heel Nederland beschikbaar. Daarmee heeft Nederland als eerste land ter wereld een landelijk-dekkend LoRa-netwerk voor Internet-of-Things (IoT) toepassingen. Met de aanwezigheid van een laagdrempelig LoRa-netwerk wordt het makkelijk om slimme toepassingen te ontwikkelen en processen en dienstverlening te optimaliseren. Inmiddels heeft KPN circa 1,5 miljoen ‘dingen’ gecontracteerd die aangesloten zullen worden op het LoRa-netwerk. De verwachting is dat dit aantal snel verder groeit nu het netwerk beschikbaar is in héél Nederland. ​

Bestel hier de Muizen- en Rattenklem van de toekomst

Wisecon digitale Rattenval

Een duurzame oplossing tegen ratten

Onze moderne samenleving heeft een ideale omgeving voor knaagdieren gecreëerd waarin ze goed gedijen en zich snel vermenigvuldigen. Ze worden in toenemende mate immuun voor de traditionele bestrijdingsmiddelen en de wetgeving rond het gebruik van rodenticides is aangescherpt. Om knaagdierproblemen het hoofd te bieden is er een groeiende vraag naar intelligente en milieuvriendelijke oplossingen. De PPN Wisecon Box is dé oplossing.

De Wisecon Box is een milieuvriendelijke, multivangst ratten- en muizenval voor gebruik binnen en buiten. De val wordt geplaatst in zones waar knaagdieren actief zijn. Ze is beschikbaar in verschillende modellen en kan worden aangedreven door batterij, elektriciteit of zonnepanelen. Omdat knaagdieren nieuwsgierig zijn, gaan ze nieuwe omgevingen verkennen. De Wisecon Box van PPN speelt in op het aangeboren gedrag waarbij ze altijd op zoek zijn naar veilige en beschermde plek om te schuilen.

Bij PPN hebben we uitgebreide kennis over het gedrag en de biologie van knaagdieren. Door gebruik van doeltreffende en milieuvriendelijke methodes kunnen we problemen met knaagdieren zo reduceren dat ze het minste risico voor mens en omgeving opleveren. Naast de PPN Wisecon box kunnen we ook andere digitale vallen en sensoren aanbieden, evenals de meer traditionele methodes van ongediertebestrijding.

Wanneer een knaagdier de val binnenkomt, detecteren de sensoren beweging of lichaamswarmte. Een vangstfunctie wordt dan geactiveerd, deze doodt het knaagdier onmiddellijk door elektrische stroom. Het knaagdier wordt gedeponeerd in een plastic zak in een gesloten container. De val wordt automatisch gereset en is opnieuw klaar voor actie. Er is geen vergif of lokaas gebruikt.

Hoe werkt het...
1
2
3
4
1

Een knaagdier komt de val binnen en de val wordt geactiveerd

2

De lift brengt het knaagdier omhoog waar het wordt gedood door elektrische stroom

3

De lift deponeert het knaagdier in een opvangbak

4

De lift keert terug naar zijn startpositie, klaar voor een nieuwe vangst

Meer informatie over het weren en bestrijden van knaagdieren?

bottom of page